Zpěvák David Koller právě zveřejnil nový, závěrečný videoklip ke svému aktuálnímu albu LP XXIII.

Read Time:2 Minute, 25 Second

Zpěvák David Koller právě zveřejnil nový, závěrečný videoklip ke svému aktuálnímu albu LP XXIII. Je součástí dlouhodobého konceptu, kdy k postupně v rozmezí dvou let vydávaným singlům zároveň vznikaly v různých produkcích a pod taktovkou několika režisérů videoklipy. Všechny nové písně shrnul Koller do podoby alba, které vyšlo 24. února, některé písně dostaly svoji vizuální podobu až po jeho vydání. Závěrečným klipem projektu je song Za hranou, který složil kytarista Kollerovy kapely Michal Pelant na text Michala Ambrože.

Potkávání, zanechávání sebe, sdílení, pokračování a uzavírání je hlavní téma klipu k písni Za hranou,“ říkají tvůrci klipu a dodávají: „Být někdy, sám v sobě i k jiným, za hranou a získat tím, vyjít silnější a jít dál… Jen ta hrana se s věkem posouvá. Je ostřejší a nebezpečnější. Nicméně právě tam – a v návratech zpět od ní – se odehrává většina nejdůležitějších momentů v našich životech.

Text je posledním dílem Michala Ambrože, který zemřel 31. října loňského roku. Byl blízkým přítelem Davida Kollera, kapelníkem Jasné páky, první skupiny, ve které David hrál, do níž se po mnoha letech vrátil a působí v ní vedle svých dalších projektů dodnes. Ambrožovo alter ego představuje ve videoklipu zpěvák a básník Petr Váša, současný frontman Jasné páky. Není to ale jediná známá tvář, kterou ve videu, kromě členů Kollerovy kapely, zahlédneme. Figurují zde například Robert Kodym, David Černý, Anna Koller či Jan Koller.

Scénář a režie videoklipu Za hranou je dílem Ivo Simona, jeho vznik podpořily České dráhy s osobní záštitou jejich generálního ředitele Michala Krapince. Art direktorem a spolurežisérem klipu je světově proslulý český fotograf Antonin Kratochvil. „Jeho život je esencí bytí za hranou, a to více než velmi,“ říká producent videoklipu a autor námětu Josef Brož.

Video k písni Za hranou uzavírá ambiciózní projekt Davida Kollera, v jehož rámci získalo během dvou let svoji vizuální podobu všech deset písní nového alba LP XXIII. V průběhu vzniku tohoto minimálně českého unikátu se měli fanoušci možnost seznámit s uměleckým pohledem různých režisérů na Kollerovy nové písně. Každý je úplně jiný svým pojetím, od nízkonákladového lyric videa po rozmáchlé filmové klipy, různé experimentální hrané i animované záležitosti.

David Koller má za sebou vyprodané jarní turné k novému albu LP XXIII, s kapelou plnil line-upy letních festivalů a nyní se chystá na podzimní část turné. „S kapelou a řadou dalších umělců a tvůrců jsme udělali hodně dobré studiové práce a díky tomu a díky celé kapele novým písničkám hodně sluší i živé koncertní podání,“ říká.

Za hranou na stream. službách:  https://bfan.link/david-koller-za-hranou

 

Foto v příloze: Marek Musil

 

DAVID KOLLER: TOUR LP XXIII – podzim 2023

27.10.2023
Ústí nad Labem – Národní dům

3.11.2023
Zábřeh – KD

4.11.2023
Ostrava – Barrák

10.11.2023
Pardubice – Žlutý Pes

11.11.2023
Hranice na Moravě – Stará Střelnice

21.11.2023
Karlovy Vary – Karlovarské městské divadlo

22.11.2023
Rakovník – KC Rakovník

15.12.2023
Písek – Divadlo Fráni Šrámka

18.12.2023
Jihlava – DKO

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post V pražském divadle Apollo proběhne 18.října finále Miss České republiky
Next post Jana Nagyová v seriálu Horký svět
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]
  3. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  4. Muzikál Anděl Páně je novým hitem Hudebního divadla Karlín
    Hudební divadlo Karlín má na repertoáru nový titul – muzikál Anděl Páně, který má za sebou úspěšnou premiéru a diváci si jej nepomohou vynachválit. V hlavních rolích excelují Ondřej Rychlý (Petronel) a Marek Lambora (Uriáš), nechybí ani Jiří Korn v roli Boha. Anděl Páně – to je božský muzikál podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005. V […]