Chinaski měli v Londýně generálku na letošní turné

Read Time:1 Minute, 44 Second

Koncertní sezonu zahájila populární kapela Chinaski o víkendu v Londýně. Zcela zaplněnému klubu Venue 229 hudebníci nejprve naservírovali celé aktuální album Frihet a poté přidali největší hity z celé kariéry. Několik stovek Čechů a Slováků, kteří v britské metropoli žijí nebo se na koncert vypravili z Česka a Slovenska, nechtělo muzikanty pustit z pódia. Ti se pak fanouškům podepisovali až do půlnoci.

„Nedávno jsem byla ve stejném klubu na legendárních UK SUBS a všimla jsme si v programu Chinaski. Jejich koncert mě ve finále bavil mnohem více. Mezi lidmi to dnes přímo jiskřilo. I když v první půlce hráli jen novou desku, lidi si ji zpívali a bylo vidět, že písničky znají. Chinaski ale moc dobře vědí, že u nich skvěle fungují i staré fláky. Takže Víno, Tabáček, Kapradí, Každý ráno nebo Klára, zpíval naplno úplně každý,“ říká Monika Dokoupilová, která žije a pracuje v Londýně.

Podobnou atmosféru mohou podle Martina Pokorného z managementu Chinaski posluchači zažít i na turné OPEN AIR LÉTO´23, které začne v květnu. „Na návštěvníky čekají krásná místa pod širým nebem, včetně zámeckých zahrad, přírodních amfiteátrů a letních kin,“ upřesňuje Pokorný.

Chinaski se podle něj postupně zastaví v Praze, Příbrami, Českém Krumlově, Litoměřicích, Potštejně, Olomouci, Sušici, Vranově, Kutné Hoře, Sychrově, Boskovicích, Čeladné, Litomyšli, Lokti a Plzni. „Na některá místa se s chutí vracíme, na jiných zahrajeme úplně poprvé. Na všechny koncerty se ale už teď těšíme,“ říká zpěvák Michal Malátný.

Všechny amfiteátry, ve kterých bude i odpolední program pro rodiny, se otevřou v 17 hodin. Děti do dvanácti let mají vstup za 150 korun.

Kapela Chinaski vydala nedávno dvanácté album Frihet, což v norštině znamená „svoboda“. Hudebníci kolem zpěváka Michala Malátného ho natočili na břehu Norského moře, ve stylovém dřevěném studiu nedaleko Ålesundu. Produkce se ujal Brit Greg Haver, který stojí za předešlými úspěšnými alby Rockfield a Není nám do pláče. Podle samotných hudebníků jde o první čistě kapelovou nahrávku. Každý ze členů na ní má minimálně dvě skladby. Jako host se na desce objevuje i Jiří Suchý, za mixem nahrávky stojí spolupracovník Green Day nebo U2 Chris Lord-Alge.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post V sobotu začíná na Výstavišti v Holešovicích Matějská pouť.
Next post Do kin míří dvojdílná francouzská verze Tří mušketýrů
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]
  3. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  4. Muzikál Anděl Páně je novým hitem Hudebního divadla Karlín
    Hudební divadlo Karlín má na repertoáru nový titul – muzikál Anděl Páně, který má za sebou úspěšnou premiéru a diváci si jej nepomohou vynachválit. V hlavních rolích excelují Ondřej Rychlý (Petronel) a Marek Lambora (Uriáš), nechybí ani Jiří Korn v roli Boha. Anděl Páně – to je božský muzikál podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005. V […]