V sobotu začíná na Výstavišti v Holešovicích Matějská pouť.

Read Time:1 Minute, 51 Second

A opět v plné formě. Letos proběhne 428. ročník poutě a již 60. let se pouť koná na Výstavišti.

Fanoušci adrenalinu si přijdou na své od 25. února, brány nejstarší České poutě budou nejen pro ně otevřené do 10. dubna. I letos se mohou návštěvníci těšit na mnoho novinek. Mezi nimi i evropský unikát.

Přes sto atrakcí, včetně unikátního kolotoče, který patří mezi ty největší svého druhu v Evropě. Tak přesně na to se letos mohou těšit návštěvníci nejslavnější české poutě, která se každoročně na přelomu února a března vrací na pražské výstaviště. Jde o 65 metrů vysoký Airborne, největší kolotoč svého druhu v Evropě, s lavicí otáčející se na kyvadle do všech směrů.

Zatímco Airbone nadchne především adrenalinové nadšence, nebude chybět ani 80metrový řetízák Around The World XXL, horská dráha Super Mouše nebo Joker extrem. Chybět nebudou klasické holandské atrakce či zábavné městečko, které mají v oblibě hlavně ti nejmenší návštěvníci Matějské.
„Samozřejmě zde máme všechny ostatní atrakce, na které jsou lidé zvyklí,“ říká za pořadatele Václav Kočka starší s tím, že atrakce v areálu již stojí. Mezi novinky se řadí Big Splash, tudíž vodní dráha, Base Jumper XXL či nejnovější verze obřího řetízkového kolotoče Aeronaut.

Inflace se nevyhne ani Matějské pouti. Ačkoliv se cena víkendového vstupného nemění a zůstává 30 korun na osobu, návštěvníci budou muset počítat s tím, že se některé atrakce zdraží i o desítky korun. “Zdražování projednáváme s majiteli atrakcí. Aktuálně bude zdraženo vstupné na atrakce v řádech desítek korun” říká za pořadatele Eva Kočková. Vstupenky jsou k dostání přes Ticketportal, návštěvníci tak nemusí čekat u pokladen.

I letos se návštěvnici do areálu dostanou nejen Hlavním vstupem z ulice u Výstaviště, ale také z ulice Za elektrárnou a z parku Stromovka. Dobrou zprávou je, že organizátoři Matějské poutě obnovili částečně i atrakce v horní části areálu Výstaviště, který byl loni z důvodu rekonstrukce pro návštěvníky uzavřený. V provozu bude i plavecký bazén a Mořský svět.

Tradiční den pro handicapované a děti z dětských a azylových domovů proběhne 27. března. Stejně jako v minulých letech, i letos budou mít děti atrakce od 12 do 15 hodiny zdarma a následovat bude koncert na Křižíkově fontáně. Organizátoři Matějské poutě budou opět spolupracovat s nadací Šťastná hvězda.

Foto: Jaroslav Hauer

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post Hit Anny K „O Tobě i o mně“, se objevil v širších nominacích na Ceny Anděl
Next post Chinaski měli v Londýně generálku na letošní turné
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  3. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]
  4. Tereza Švejdová je výrazná osobnost nastupující herecké generace
    Herečka Tereza Švejdová si naplno užívá profesní výzvy: Zatmění, Zákony vlka, Její tělo i Osobní Fudži Studentka filosofie Markéta a strážmistryně Kamila Žáčková. Dvě postavy, ve kterých zaujala Tereza Švejdová, výrazná osobnost nastupující herecké generace. Absolventka Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU a maminka 2,5leté holčičky právě teď prožívá velmi intenzivní pracovní období. Po rolích […]