Film Buď chlap! odtajnil trailer, do kin dorazí 23. 3. 2023

Read Time:4 Minute, 12 Second

Už za necelé dva měsíce vtrhne do kin bývalý mariňák Weisner v podání Ondřeje Sokola, jeho klient fotograf Pavel alias Jakub Prachař, který absolvuje Weisnerův kurz pro opravdové chlapy, a Tereza Ramba coby žena, která to celé jede do hor zachránit. Výjimečný termín 23. 3. 2023 tak přinese výjimečný film, jenž vznikal v opravdu unikátní přírodě Vysokých Tater. „Ostatní točí spíš s Tatrami v pozadí, my jsme se ale vydali s herci, štábem i technikou do míst, kam se odhodlá málokterý filmař,“ řekl režisér Michal Samir.

„V Tatrách to bylo skvělé, i když dost náročné. Ale dal jsem si do smlouvy, že Kuba Prachař to musí mít vždycky o kus horší než já. Takže třeba řeka mě studila hodně, ale Prachaře daleko víc, okomentoval se smíchem specifické natáčení Ondřej Sokol. „Budu dlouho  vzpomínat na to, že se dá umrznout v řece nebo uklouznout na sněhu i v květnu, na to se nedá nikdy zapomenout, potvrdil obtížnost podmínek na place Jakub Prachař.

Podobně se cítila i Tereza Ramba, kvůli jejíž postavě se „mamánek“ Pavel rozhodne stát opravdovým chlapem prostřednictvím speciálního kurzu v horách. Když Tereza zjistí, že se vydal daleko od domova sám, odmítnutý a bez tendencí reagovat na její zprávy, rozhodne se vyrazit za ním. „A tak ji potká studená bažina, kam mě muselo několik lidí strkat i tahat z ní ven, a do které jsem si nechávala tak dlouho dolívat horkou vodu, až jsem se trochu opařila. Po rašelině v té bažině jsem se osypala a medvěd, který si přijel s námi zahrát až z Maďarska, se prý bál elektrického proudu v drátech kolem nás. Jen nám nikdo neřekl, že v těch drátech žádný proud není. Přes to všechno mě to hrozně bavilo, chtěla jsem u toho být a myslím, že by to mohl být po dlouhé době velký úspěšný film pro každého, popsala svoje pocity herečka.

Snímek režiséra Michala Samira (Iveta) a producentů Moniky a Jana Schwarczových (Matky) má v obsazení i mnoho dalších zajímavých jmen. Pavla v dětské verzi si zahrál dnes jedenáctiletý Jakub Jenčík, který se od své první role ve snímku Vyšehrad: Fylm vydal na hereckou dráhu a má za sebou už mnoho dalších projektů. Pavlova otce si zahrál reálný otec Jakuba Prachaře David Prachař. „Hráli jsme spolu čtyři roky divadlo, byl jsem jeho otec ve Vyšehradu a tady jsem otec jeho mladé verze v retrospektivách, takže jsem moc rád, že se můžeme vídat i pracovně, svěřil se David Prachař s propojením se svým synem Jakubem.

Jakubova postava má také ženskou část rodiny, kterou tvoří jeho maminka (Naďa Konvalinková) a sestry (Sabina Remundová a Ester Geislerová) s dětmi. „Moc se mi ta představa, že budeme hrát sourozence s Kubou Prachařem a Sabinou Remundovou, líbila. Bavilo mě, že se k sobě vizuálně hodíme, že jsme všichni takoví do zrzava, měla jsem z toho intuitivní pozitivní pocit a bylo mi s touhle skupinou fakt krásně, osvětlila představitelka Martiny Ester Geislerová.

„My se vlastně všichni známe, s Ester jsem měly jednu dobu děti ve stejné třídě, s Naděnkou už jsme se taky několikrát viděly, a s Kubovou maminkou hraju v divadle. Překvapilo mě, že je z něj takový chlap, a jak je milý a něžný,dodala Sabina Remundová o svém filmovém bratrovi, sestře a mamince.

„Jsme taková rodinná lavina, která vždycky vtrhne do nějaké situace. Mám bezvadné dcery a roztomilého, ale trochu rozmazleného syna. Takže je nejvyšší čas, že se rozhodne stát chlapem, uzavřela s úsměvem Naďa Konvalinková.

Ve vedlejších rolích se ve filmu představí například také Ivana Chýlková a Igor Bareš jako rodiče Terezy, či Ondřej Veselý jako její snoubenec. Slovenský objev Filip Novák si zahrál Karola – parťáka kapitána Weisnera a účastníka kurzu, stejně jako například Jiří Navrátil či Lukáš Tran.

Film Buď chlap! produkují Monika a Jan Schwarczovi ze společnosti Up&Up production a do kin jej uvede 23. 3. 2023 distribuční společnost Bioscop. Koproducenty snímku jsou společnosti Europeana production, B3F a innogy. Hlavním partnerem je VOYO.

Synopse:

Pavlovi sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem, který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží?

Herci:

Pavel | Jakub Prachař

Tereza | Tereza Ramba

Weisner | Ondřej Sokol

Roman | Ondřej Veselý

Jitka | Sabina Remundová

Martina | Ester Geislerová

Jana | Ivana Chýlková

Miroslav | Igor Bareš

Karol | Filip Novák

Maminka Pavla | Naďa Konvalinková

Tatínek Pavlíka | David Prachař

Pavlík | Jakub Jenčík

 

Tvůrci:

Producenti | Monika Schwarcz, Jan Schwarcz

Režie | Michal Samir

Kamera | Milan Chadima

Architekt | Eliška Ouředníčková

Hudba | Jiří Burian

Kostýmy | Jana Groedendijk

Masky | Gabriela Přibišová

Zvuk | Lukáš Moudrý, Robert Dufek

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post Jitka Boho o komplikovaném vztahu se sourozenci, šikaně kvůli zubům a vztahu se svým exmanželem
Next post Mladá Terezka Tulcová nafotila šperky za miliony
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  3. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]
  4. Tereza Švejdová je výrazná osobnost nastupující herecké generace
    Herečka Tereza Švejdová si naplno užívá profesní výzvy: Zatmění, Zákony vlka, Její tělo i Osobní Fudži Studentka filosofie Markéta a strážmistryně Kamila Žáčková. Dvě postavy, ve kterých zaujala Tereza Švejdová, výrazná osobnost nastupující herecké generace. Absolventka Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU a maminka 2,5leté holčičky právě teď prožívá velmi intenzivní pracovní období. Po rolích […]