Leona Machálková slavila v Lucerně 30. let na scéně

Read Time:2 Minute, 26 Second

30 let své pěvecké kariéry musela Leona Machálková pořádně oslavit. A jak jinak, než jedinečným koncertem. Proto 6. května aplaudovala vyprodaná Lucerna nejen Leoně Machálkové, ale také jejím hostům na pódiu. Koncert „Leona 30 let na scéně“ se povedl do poslední písničky.

 

Vybírat repertoár na koncert „Leona 30 na scéně“ bylo hodně těžké, vždyť Leona Machálková za svoji kariéru vydala 9 sólových alb a nazpívala bezpočet písní. Zazněly popové hity, muzikálové bonbonky či světové evergreeny s českými překlady od našich vynikajících textařů. „Mou první scénou bylo Divadlo Semafor a panu Suchému děkuji za mnohé.  Moc dobře vím, co se za 30 let v mém uměleckém životě dělo a myslím, že mi ten čas mezi prsty neprotekl. Ale můj pěvecký sen mi pomohli splnit i další přátelé a kamarádi,z nichž někteří sedí tady v Lucerně a někteří už bohužel nejsou s námi,“ uvedla Leona Machálková.

Vyprodaná Lucerna si mohla poslechnout nejen hity S nebezpečnou známostí, Dej zpátky čas, Poslední princové, Svět je plnej bláznů, ale také muzikálové připomínky Jsi můj pán, Mamma Mia, Vím, že jsi se mnou a další známé melodie. Zazněla i píseň Zatmění, kterou Leona vyhrála konkurz, a následně získala roli v muzikálu Dracula.  

Poprvé jsem zpívala v Lucerně v prosinci 1996 na vánočním koncertě Karla Gotta a dali jsme spolu duet Jenebezpečné dotýkat se hvězd,“ připomněla Leona Machálková a tentýž duet si nyní zazpívala i s Felixem Slováčkem ml. Svoje písně a duety s Leonou Machálkovou přidali i další hosté koncertu Jan Bendig, Marian Vojtko, s Petrem Kolářem zazněla legendární „Pojišťovna štěstí“, Jaroslav Svěcený či Lenka Graf.

Nejváženějším hostem koncertu „Leona 30 let na scéně“ byla úžasná zpěvačka Marie Rottrová, kterou Lucerna odměnila potleskem ve stoje. 

Překvapením večera byla rapová verze písně „Lásko má já stůňu“ v podání Leony Machálkové a Richarda Genzera. „Jájsem tady proto, protože každý dárek nemusí být dokonalý. Jsem v Lucerně od šesti hodin a klepu se jako ratlík, ale jsem držák,“ smál se Richard Genzer a zkušeně se ujal rapové části písničky, kterou původně s Leonou zpíval Vrtulník Michael V. ze skupiny  JAR.   

Koncert Leony Machálkové, který se uskutečnil za podpory generálních partnerů Centropol a Development Minářová, měl také charitativní podtext. Zakoupením vstupenky návštěvníci koncertu podpořili Nadační fond Šťastná hvězda, který pomáhá dětským pacientům s cystickou fibrózou a po mozkové obrně a dospívajícím upoutaným na invalidní vozík. Patroni nadačního fondu jsou zpěvák Petr Kolář a producentka koncertu Leony Machálkové Monika Trávníčková, která věnovala NF 100.000Kč.

FOTO: JAROSLAV HAUER

Zákulisí před koncertem

Koncert

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post Jan Smigmator přiveze atmosféru Carnegie Hall do divadla Hybernia
Next post Film Aristokratka ve varu je dotočen. Novou postavu hraje Simona Lewandowska
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]
  3. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  4. Tereza Švejdová je výrazná osobnost nastupující herecké generace
    Herečka Tereza Švejdová si naplno užívá profesní výzvy: Zatmění, Zákony vlka, Její tělo i Osobní Fudži Studentka filosofie Markéta a strážmistryně Kamila Žáčková. Dvě postavy, ve kterých zaujala Tereza Švejdová, výrazná osobnost nastupující herecké generace. Absolventka Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU a maminka 2,5leté holčičky právě teď prožívá velmi intenzivní pracovní období. Po rolích […]