Nominace na Ceny Anděl Coca-Cola 2022 ovládl Miro Žbirka.

Read Time:3 Minute, 58 Second

Dalšími favority jsou 7krát3 nebo Vypsaná Fixaka.

Česká hudební akademie druhým kolem hlasování rozhodla o letošních nominacích na Ceny Anděl Coca-Cola 2022. Ceremoniál, během kterého poputuje celkem patnáct ikonických sošek Andělů ke svým novým majitelům, se uskuteční v sobotu 15. dubna v prostorách pražského Výstaviště. Večerem provede herec Kryštof Bartoš, přímý přenos odvysílá Česká televize.

Dnešním dnem startuje třetí kolo hlasování České hudební akademie, která svými hlasy rozhodne o vítězích Cen Anděl Coca-Cola 2022. Vybírat bude ze tří kandidátů nominovaných ve čtrnácti kategoriích. Výjimku tvoří Síň slávy, o jejímž vítězi rozhodla akademie již v prvním kole hlasování. Favoritem letošních Andělů je s ohledem na počet nominací Miro Žbirka. Ten se svou deskou Posledné veci figuruje v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album. Píseň Nejsi sám, v níž zpívá i jeho syn David Žbirka, který album produkoval, se může stát Skladbou roku.

V nejsledovanější kategorii Album má šanci uspět kromě Mira Žbirky také zpěvák 7krát3 s deskou II a kapela Vypsaná Fixa se svými Kusy radosti. Jak 7krát3 tak Vypsaná Fixa se mohou v letošním roce stát držiteli hned tří andělských sošek. Zpěvák 7krát3 je dále nominovaný v kategoriích Sólový interpret a Videoklip, Vypsaná Fixa pak jako Skupina roku a v kategorii Rock. Akademii oslovila také zpěvačka Pam Rabbit se svojí prvotinou Mom, I’m Lost, díky které si Anděla může odnést za Sólovou interpretku a Objev.

Stejně jako v posledních letech bude součástí Cen Anděl multižánrová cena popularity, Coca-Cola Cena fanoušků, kterou vyhlašuje titulární partner Andělů. O vítězi, kterého společnost Coca-Cola podpoří částkou sto tisíc korun, bude moci rozhodovat veřejnost prostřednictvím online hlasování na webu Cen Anděl od poloviny března. „Po Mirai, Viktoru Sheenovi a Smackovi budeme v napětí očekávat, kdo u hudebních fanoušků zvítězí tentokrát. Jsme rádi, že můžeme i tímto způsobem podporovat talenty a hudební projekty a vtáhnout do hlasování také veřejnost,“ doplňuje Veronika Němcová, ředitelka komunikace a vnějších vztahů společnosti Coca-Cola ČR. Hlavním mediálním partnerem ročníku je Evropa 2, která v rámci spolupráce již tradičně věnuje výherci kategorie Objev částku půl milionu korun na programovou a digitální kampaň. „Velmi nás těší každá podpora, které se od našich partnerů dostává Andělům jakožto ocenění i těm konkrétním, samotným laureátům. Vážíme si jejich iniciativy a rolí hudebních mecenášů, kterých se v rámci Cen Anděl, i mimo ně, ujali,“ doplňuje producentka Lucka Hájková. Dalšími partnery ročníku jsou Intergram a OSA.

Celkově hlasovalo přes 440 akademiků, odborníků napříč hudební branží,“ uvádí Petra Žikovská, ředitelka České národní skupiny Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI), která ceny vyhlašuje. Kdo ocenění v celkem patnácti „andělských kategoriích“ nakonec získá, bude rozhodnuto třetím kolem hlasování České hudební akademie. Slavnostní předávání Cen Anděl Coca-Cola 2022 proběhne v polovině dubna a jeho součástí bude již tradičně řada hudebních vystoupení. „Snažíme se vnímat vývoj hudby v celé její šíři a zprostředkovávat hostům v sále i divákům u televizních obrazovek komplexní zážitek. I letos připravujeme originální scénu a pro každé vystoupení speciální vizuální support, který podpoří výjimečnost vystupujících interpretů i celého večera,“ dodává Lucka Hájková a slibuje oznámení prvních jmen, kteří na předávání živě vystoupí, v polovině března.

Ceny Anděl uděluje každoročně od roku 1991 hudební akademie. Od roku 1995 se realizují pod záštitou ČNS IFPI a od roku 1997 je symbolizuje soška Anděla se šalmají od sochaře Jaroslava Róny. Pořadatelem je od roku 2017 společnost LUFF PRODUCTION. Dvaatřicátý ročník Cen Anděl Coca-Cola 2022 odvysílá 15.4.2023 v přímém přenosu ČT1.

NOMINACE

Ceny České hudební akademie – Anděl Coca-Cola 2022

Album

7krát3 – II      

Vypsaná Fixa – Kusy radosti

Miro Žbirka – Posledné veci

Skladba         

Ewa Farna – Verze 02

Mirai – Vedle tebe usínám

Miro Žbirka – Nejsi sám (feat. David Žbirka)

Skupina         

Prago Union – Příduhned

Vltava – Spass muss immer sein

Vypsaná Fixa – Kusy radosti

Sólová interpretka

Lenny – Heartbreak Culture  

Pam Rabbit – Mom, I‘m Lost 

Radůza – Nebe je odemčené

Sólový interpret

7krát3 – II      

Dan Bárta – Jedním dechem

Miro Žbirka – Posledné veci

Objev

Calin – Popstar

Pam Rabbit – Mom, I’m Lost

Rozálie – Korzetiér

Videoklip

7krát3 – Vojín Ryan (režie V. Jelšíková)         

Lazer Viking – Yr Body (režie J. Walker)        

Tata Bojs – Holka z plakátu (režie D. Mencl) 

Alternativa a elektronika     

Kalle – Under the Black Moss           

Tamara – Anderson   

Anna Vaverková – Roztomilá Holka

Folk    

Vladimír Javorský – Ještě je   

Robert Křesťan & Druhá tráva – Díl druhý

My3.avi – Realita sen

Jazz     

Štěpánka Balcarová – Štěstí

Jaromír Honzák – Twenties   

Vertigo – Nic

Klasika

Hana Blažíková, Collegium Marianum – Michna: Česká mariánská muzika – Lilium mezi trním

Pavel Haas Quartet, B. Giltburg, P. Nikl – Johannes Brahms: Kvintety op. 34 & 111

SOČR, Marko Ivanović – Miloslav Kabeláč: Mysterium času

Rap    

58G – City Park

Rest & DJ Wich – Tlak

Robin Zoot – Make Sudety Great Again

Rock   

Insania – GRRRotesky            

The Atavists – Prettier Than You

Vypsaná Fixa – Kusy radosti

Slovenské album       

Korben Dallas – Deti rýb

Richard Müller – Čierna labuť, biela vrana   

Miro Žbirka – Posledné veci

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post  Diktátor na Broadway
Next post <strong>INVALIDA – Zdeněk Godla a Rytmus v černé komedii o kolosální pomstě!</strong>
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  3. Muzikál Anděl Páně je novým hitem Hudebního divadla Karlín
    Hudební divadlo Karlín má na repertoáru nový titul – muzikál Anděl Páně, který má za sebou úspěšnou premiéru a diváci si jej nepomohou vynachválit. V hlavních rolích excelují Ondřej Rychlý (Petronel) a Marek Lambora (Uriáš), nechybí ani Jiří Korn v roli Boha. Anděl Páně – to je božský muzikál podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005. V […]
  4. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]