Když se sláva změní v peklo

Read Time:2 Minute, 25 Second

Machine Gun Kelly ve filmu Ve znamení býka míří na plátna českých kin

Praha, 17. ledna 2023 – Odvrácenou tvář hudebního průmyslu odhaluje nový semiautobiografický snímek s názvem Ve znamení býka. Vypráví autentický příběh o rapperovi, který je zmítán temnotou slávy, závislostmi i tvůrčí krizí. Hlavní roli v něm ztvárnil americký hudebník a herec Colson Baker, známý jako Machine Gun Kelly.

Film Ve znamení býka (Taurus) je sondou do života fiktivní rappové hvězdy jménem Cole. Podobně jako jeho představitel Machine Gun Kelly (MGK) zažije hlavní postava vrcholový vzestup i strmý pád doprovázený osobními problémy i existenciální krizí. Svůj smutek pak utápí v závislostech na alkoholu, drogách i sexuálních excesech. Přestože se Cole pokouší s těmito démony bojovat, odcizuje se nejen od lidí, kteří pro něj chtěli v životě vždy jen to nejlepší – včetně jeho asistentky Ilany, ale dokonce i od vlastní dcery.

„Je to varovný příběh o tom, jak hudební průmysl požírá své talenty. Závislost, rodina, sláva, sociální média, narcismus, strach – to vše zatemňuje jednoduchost tvorby. Film ale zároveň ukazuje i krásu tohoto procesu, na jejímž konci – nad propastí velké tragédie – vzniká umění, které žije věčně,“ popisuje americký režisér a scénárista Tim Sutton, který se zpěvákem MGKejem spolupracoval již při natáčení westernu The Last Son.

Jméno herce i hlavní postavy, stejně jako jeho profese a drogová historie, záměrně stírají hranice mezi realitou a fikcí. V některých scénách se tak smyšlený příběh až nebezpečně podobá životu reálného rappera Kellyho. „Když jsme s Colsonem Bakerem začali spolupracovat, byl na okraji propasti. Léta se potýkal s otázkou, zda se stane největší rockovou hvězdou na světě, nebo skončí jako další popová tragédie. Tento film proto pojal jako příležitost zjistit, jak by ten boj mohl dopadnout, kdyby věci nešly podle jeho představ,“ dodávárežisér.

Hlavní postava má ambici představit celou generaci umělců, kteří si v posledních letech prošli podobnými osudy, a ve větším měřítku pak i muzikanty z dob minulých, jako je například Kurt Cobain. „Jako filmař cítím, že je důležité snažit se přispět k tomu, aby kinematografie dokázala vyprávět smysluplné, jedinečné a umělecké příběhy, které nejsou jen zábavou na jedno použití.

V celovečerním dramatu si střihne vedlejší roli nejen snoubenka MGKeje, modelka Megan Fox, která ve filmu hraje bývalou manželku, ale i další herecké hvězdy jako Scoot McNairy, Naomi Wild nebo Maddie Hasson. Film dostal název podle znamení zvěrokruhu, v němž se populární zpěvák narodil.

Svou premiéru měl snímek v minulém roce na festivalu Berlinale, u nás jej pak diváci mohli poprvé spatřit v rámci Karlovarského filmového festivalu. Do české distribuce jej nyní uvádí společnost Bohemia Motion Pictures. Svou premiéru bude mít 26. ledna.

MGK, který k filmu složil také hudbu, přitom patří k nejpopulárnějším zpěvákům současnosti. Na Spotify ho poslouchá přes 17 milionů lidí měsíčně, má desítky milionů zhlédnutí na YouTube, a zatímco v září vystupoval v O2 aréně, letos ho čeká koncert v rámci festivalu Rock for People.

Ve znamení býka
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Previous post Bohuš Matuš
Next post <strong>Eva Burešová rozjede vlastní koncertní šňůru – EVA TOUR 2023</strong>
Close

Nejprohlíženější příspěvky

  1. PEČE CELÁ ZEMĚ startuje již třetí řadou od 6.ledna na ČT1
    Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si […]
  2. Hokejisté Michal Mrázik, David Moravec a Milan Jurčina pomohou mladému fotbalistovi
    Sportovci tělem i duší, navíc se srdcem na správném místě. Tak by se dali charakterizovat hokejisté Michal Mrázik a David Moravec, stejně jako bývalý hokejista Milan Jurčina. Všichni tři se totiž pod záštitou domovské sportovní agentury M3 Sports Agency rozhodli podpořit sbírku pro šestnáctiletého fotbalistu Milana, který před rokem onemocněl zánětem míchy a hrozilo, že […]
  3. Muzikál Anděl Páně je novým hitem Hudebního divadla Karlín
    Hudební divadlo Karlín má na repertoáru nový titul – muzikál Anděl Páně, který má za sebou úspěšnou premiéru a diváci si jej nepomohou vynachválit. V hlavních rolích excelují Ondřej Rychlý (Petronel) a Marek Lambora (Uriáš), nechybí ani Jiří Korn v roli Boha. Anděl Páně – to je božský muzikál podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005. V […]
  4. Red Face – souboje profi zápasníků s pouličními rváči a influencery
    Dne 9. srpna 2023 proběhla tisková konference organizace RedFace k historicky druhému galavečeru, který se uskuteční 9. září 2023 v UNYP Aréně v Praze. Organizace, za kterou stojí promotér Petr Diviš, představila novou fight card, ve které kombinuje profesionální zápasníky s pouličními rváči a influencery, čímž chce zviditelnit bojové sporty. Hlavním partnerem večera je Kratom […]